Sosyal Medya

Dünya

Hollanda'dan bir adım daha! Noodbevel’i ilan edildi!

Rotterdam Belediyesi Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu civarında Noodbevel'i ilan etti.



Haberin duyulmasından sonra Rotterdam Belediye BaÅŸkanı Aboutaleb, bir açıklama yaparak Sayın Bakanın geliÅŸine hazırlıklı olduklarını hatta Belçika makamlarıyla da irtibat halinde konvoyun hangi istikametten geldiÄŸini tespit etmeye çalıştıklarını, eÄŸer Sayın Bakanın gerekli diplomatik belgeleri varsa Konsolosluk binasına gitmesine izin vereceklerini ama onun dışında kimsenin KonsolosluÄŸun bulunduÄŸu sokaÄŸa girmesine fırsat tanımayacaklarını ve hatta gerekirse Rotterdam'daki Konsolosluk binası ve BaÅŸkonsolosun konutu civarında “Noodbevel” ilan edeceklerini ifade etti.

“Noodbevel” Hollanda yasalarına göre belediye baÅŸkanlarının ve valilerin, ÅŸehirlerinde “Ä°syan, huzursuzluk, felaket gibi durumlar yaÅŸanması veya bu tarz durumların yaÅŸanması yönünde ciddi bir endiÅŸe olması” halinde ilan edebildikleri olaÄŸanüstü duruma verilen isim. Noodbevel'in ihlal edilmesi Hollanda yasalarına göre suç tanımına giriyor.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre, Rotterdam Belediyesi Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu civarında Noodbevel'i ilan etti.

Kaya'nın Rotterdam'a gelmesi hakkında Hollanda BaÅŸbakanı Rutte de bir açıklama yaparak, “Türk bakanların Hollanda'ya gelmesi yasak deÄŸildir. Biz sadece onların Türk bir gruba konuÅŸma yapmasını istemiyoruz. Burada bir konuÅŸma yapmaya niyetleniyor gibi gözüküyor. Bizim görüşümüze göre bu akÅŸam bunu yapamaz. Konuyu yakından takip ediyoruz ve bir çözüme kavuÅŸturacağız. Nasıl olacağını ÅŸu anda söyleyemem” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.